20 July 2012

Fun Friday

Passed my behind the vehicle driving test this morning. Finally got that out of the way (insurance company will be happy)! Easy peasy. Apparently I was a little too fast around the corners (trust me, had I been driving any slowers I would have been parking..). All done within the hour. Got 8 points deduction for not turning around and looking over my shoulder while reversing (or backing, as they call it here), one thing I had to do was park up next to the curb without hitting it and then reverse. Well sweethearts, I can revers park on a stamp so no need to turn around and look, rear mirrors do the job. Scary scary though, knowing that that little 20 minute drive is all you have to do to get on the road here.

After all that fun, me and babs went to Gymboree for our weekly fun - minus the baby football where tears came down thos rosy baby cheeks. Decided to gamble and do some food shopping at Costco afterwards. What was it going to be. kicking and screaming or happy baby? Happy baby of course, she loved sitting in the trolley. First time in a while we've been to Costco. You always end up spending more than planned (at least $ 100) but I give in. Folks, Costco has the best steaks and the best salmon.



Decided to turn into super mum for a short moment and made tons of baby food, baby chicken risotto and chicken with broccoli and pear. Slightly over did it, the whole freezer is jammed packed now. But I am ever so proud of myself!


6 comments:

Desiree said...

Håller helt med dig om att Costco har bästa köttet och jättefin lax. Saknar fortfarande Costco ibland. Oj vad duktigt att fixa så mycket infrysta portioner till Emily. Det är ju toppen. Godare, bättre och billigare.
Lite nyfiken på hur det varit att lära känna nya bekanta och vänner. Tycker ni att ni har fått ett socialt umgänge som ni trivs med. Har det varit lättare/svårare än när ni flyttade till Tyskland i början? Tycker du det är lättare att lära känna andra när man har barn? Är du med i lite olika nätverk.
Jag tycker det tog ganska lång tid för oss att få en social krets och umgänge i Alabama.
Kram!

Jane said...

Inte helt lätt att svara på:) Socialt umgänge, nja, inte riktigt. Tyskland var nog lite lättare, vi gick mycket på pubar men lärde mest känna icke tyskar. Jag är med i en hel del nätverk. Svenska Skolans förskola, SWEA Orange County, MOMS Club Irvine och vi går på Gymboree. Så jag känner en hel del mammor..men det blir ofta att man bara pratar om barn och det kan bli lite enformigt, det är lite svårt att lära känna folk när bebisarna är med eftersom det är fullt upp med em. Så det är lite både och det där. Ibland känns det som man bara har barn gemensamt och det är därför man har lärt känna varandra. Så det har tagit oss lång tid också att få en social krets och det är inte många vi umgås med.

Costco är suveränt! Grönsaker, bär, kött och fisk, klara favoriter!

Desiree said...

Tack för ditt svar Jane. Alltid intressant att höra om olika erfarenheter man har och får på olika platser. Maken intervjuvar på ett jobb i Basel i Schweiz idag. Jag skulle som sagt tycka att det vore kul att antigen prova på något i USA eller i Europa. Det är lätt att tro att man har lättare att träffa på fler personer och på så sätt får lättare att få nya vänner om man har barn men jag antar att det är som du säger både och. Både lätt och svårt. Jag antar att vart man än hamnar så är detta något man måste jobba rätt aktivt på att få en social krets som man trivs med.
Kram!

Jane said...

Schweiz vore ju jättekul, har varit lite där med jobbet. Jag skulle gärna prova på Asien om vi skulle flytta ifrån USA. Men just nu tycker jag nog att bättre än så här blir det inte, även om vi inte alls har samma sociala liv som tidigare. Sen är ju hela situationen ny med barn och allt och jag måste erkänna att det är urtråkigt att vara mammaledig:)
Kramar

Jane said...

Schweiz vore ju jättekul, har varit lite där med jobbet. Jag skulle gärna prova på Asien om vi skulle flytta ifrån USA. Men just nu tycker jag nog att bättre än så här blir det inte, även om vi inte alls har samma sociala liv som tidigare. Sen är ju hela situationen ny med barn och allt och jag måste erkänna att det är urtråkigt att vara mammaledig:)
Kramar

Jane said...
This comment has been removed by the author.